הרצאות על הים התיכון

מסע גדולי-הסנפיר במוזמביק

בשנים 2018 ו-2019, יצאה משלחת ישראלית לחקר אקוסטיקת לווייתנים גדולי-סנפיר, שבאי באזרוטו במוזמביק שבאפריקה.
תקשורת יונקים ימיים, חוויות המשלחת, מחקר ימי במדינה מתפתחת והקשר בין הנדסה אקוסטית, בינה מלאכותית ולוויתנים גדולי-סנפיר, הם חלק מסיפורה של עמותת Deep Voice, עמותה ישראלית לחקר תקשורת לווייתנים.
לגדולי-הסנפיר דרך תקשורת ייחודיות, המורכבת בחלקה מ: קריאות חברתיות, קריאות אכילה, וגם שירת הלוויתן המפורסמת והאניגמטית, המכילה מאפייני תקשורת מתקדמים בהשוואה לחיות אחרות.
מרצה: מיכאל פארן, עמותת deep voice.

צונאמי בישראל. מרצה: ד"ר בברלי גודמן צרנוב

"שלטי אזהרה מצונאמי בישראל? כיצד אסונות העבר עשויים להציל חיים"
בשנים האחרונות בטח ראיתם בחופי ישראל שילוט המזהיר מפניי צונאמי ומסביר באיזה אופן יש לנקוט ברגע האמת. בטח חשבתם לעצמכם…מה? צונאמי? פה בישראל?
בהרצאה מסבירה ד"ר בברלי גודמן צרנוב מדוע השילוט הזה רלוונטי לנו, כיצד המחקר על צונאמיים שהיו בעבר יכולים לנבא את האסון הבא ואיך ניתן להערך לזה באופן הנכון ביותר.

נגן וידאו

עמוק אבל קרוב - קניון אכזיב שלא הכרתם מרצה: ד"ר מיה אלסר

הקניון התת-ימי היחודי בשמורה הימית של ראש הנקרא אכזיב גולש לעומקים של מאות מטרים, במרחק של כ-5 ק"מ בלבד מהחוף הצפוני של ישראל ומביא עימו דגי עומק קרוב לחוף .הרצאה המבוססת על מחקר ותצפיות לאורך שנים בקניון אכזיב.

 ד"ר מיה אלסר, אקולוגית וחוקרת ימית, יו"ר עמותת מחמל"י. במסגרת הרצאות של אנשי הים התיכון

נגן וידאו

השמורה השמורה ביותר - שמורת אכזיב מרצה ד"ר מיה אלסר

על השמורה הימית הוותיקה והגדולה ביותר בארץ, על מאפייניה היחודיים, וחשיבותה עבור בני האדם. עוד בהרצאה: סיפורי יונקיים ימיים מקומיים יחודיים כמו כלב הים הנזירי והדולפינן המצוי בשילוב סרטונים ותמונות תת ימיות מרהיבות. ד"ר מיה אלסר, אקולוגית וחוקרת ימית, יו"ר עמותת מחמל"י. במסגרת סדרת הרצאות לאנשי הים התיכון.

נגן וידאו

שמורות ימיות ואנשי הים התיכון
מרצה: מייקל רפאל

הרצאה על שמורות ימיות בים התיכון, ועל קהילות אנשי הים התיכון.בישראל רק כ3% משטח הים שלנו מוכרז כשמורות ימיות. מהן שמורות ימיות, היכן מתכננים להכריז עליהן ומדוע חשוב שתהיינה גדולות.   מייקל רפאל, רכז קואליציית אנשי הים התיכון,

נגן וידאו

גששות על חוף הים
מרצה: עופר אבל

הגששות היא אחת המיומנויות העתיקות והחשובות ביותר בעזרתן שרד האדם ובזכותה ידע למצוא את מזונו ולהיזהר מאויבים הסובבים אותו. חולות החוף מאפשרים לנו לראות מגוון של בעלי חיים , להכיר מקרוב את אורחות חייהם. נכיר עקבות של בעלי חיים שנמצאים על החוף גם בשעות שאנחנו לא שם, וכך נכיר יותר טוב את הסביבה הימית ואת המודעות לשמירתה. מרצה עופר אבל: מורה דרך , מומחה למלאכות עתיקות, ובעל מרכז "סדנאות של פעם". במסגרת סדרת ההרצאות של אנשי הים התיכון.

נגן וידאו

מדוזות בים התיכון
מרצה: ד"ר דוד אדליסט

מדוזות הן חלק מהטבע הימי. הן יפיפיות, יש להן תפקיד חשוב במארג המזון והן נמצאות באוקיינוסים כבר מאות מיליוני שנים. מצד שני, נחילי מדוזות גדולים פוגעים בחוויית הים שלנו ובבריאות הגוף והנפש שלנו, במתקני התפלה ובתחנות כח, בדייגים, בדגה ובמערכת האקולוגית. בישראל אנחנו נתקלים בהן בעיקר בקיץ, עונת הרחצה אבל המדוזות כבר מזמן מגיעות גם בחורף, בתקופה זו הן גדולות יותר, כבדות יותר וחלקן אף צורבות יותר. האם לשינוי אקלים יש השפעה על הנחילים האלו? איך הפחתת שימוש בפלסטיק יכול לעזור, ועל "מדוזות בעם". 

ד"ר דור אדליסט במסגרת סדרת הרצאות של אנשי הים התיכון

נגן וידאו

יונקים ימיים כחול לבן
מרצה: ד"ר מיה אלסר

על יונקים ימיים בים התיכון. בשילוב צילומים מרהיבים של היונקים הימיים הפוקדים את החוף הים-תיכוני של ישראל ובהם דולפינים, ליוויתנים ואף כלב ים נזירי. מרצה ד"ר מיה אלסר, חוקרת ואקולוגית ימית, יו"ר מחמל"י .

במסגרת סדרת הרצאות של אנשי הים התיכון.

הלגונות הצפוניות של הים התיכון
מרצה: חנן אזולאי

הלגונה היא בית גידול ייחודי, סביבה שמוגנת מהגלים על ידי שובר גלים טבעי. בו זמנית נכנסים לתוכה מים מהים, דרך תעלות טבעיות ששומרות על איזון ריכוזים (חמצן, מליחות ועוד) וניקיון הלגונה. במסגרת המחקר ניסינו לבדוק אם קיימת מחזוריות של אוכלוסיות, השפעה של מינים פולשים ובמקביל שינויים באוכלוסיות בעלי החיים, ביחס לעבר.

במסגרת סדרת הרצאות של אנשי הים התיכון.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן